GODT NYTTÅR!
Starter 2013 med oppskriften på baguetttene som vi serverte til forretten på nyttårsaften, langhevede og luftige baguetter som ble kjempegode.
Dette trenger du til 10 baguetter:
Dag 1:
- 500 g hvetemel
- 1 ts tørrgjær
- 4,5 dl vann
Bland raskt sammen, dekk bollen med plastfolie og la den stå på kjøkkenbenken natta over.
Dag 2, tilsettes:
- 750 g hvetemel
- 2 ts salt
- 4 dl lunkent vann
Bland alt sammen og elt med kjøkkenmaskin i minst 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev i 30 minutter.
Ha deigen ut på bakebordet, nå skal ikke deigen eltes hardt, den skal bare strekkes og brettes inn fra alle 4 sidene til du har en rund kule. Legg denne med skjøtene ned i bakebollen, dekk med plastfolie og hev videre i 1,5 time.
Ha deigen ut på bordet igjen og gjenta samme strekking og bretting og legg den tilbake i bollen og hev 1 time til.
Ha deigen ut på bakebordet, del den i 10 jevnstore biter med en deigskrape. Disse skal ikke eltes, for nå vil vi beholde flest mulig av luftboblene i deigen. Deigen skal bare forsiktig tøyes og strekkes til lange tynne baguetter som du legger med god avstand på bakepapirkledde stekebrett. Dekk med klede og hev 1 time.
Stekes midt i ovnen ved 230 grader i 15 - 20 minutter.
Avkjøl på rist.
På matprat finner du oppskriften på resten av forretten
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.