tirsdag 1. januar 2013

Baguetter


 
GODT NYTTÅR!
 
Starter 2013 med oppskriften på baguetttene som vi serverte til forretten på nyttårsaften, langhevede og luftige baguetter som ble kjempegode.
 
 

Dette trenger du til 10 baguetter:
 
Dag 1:
 
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts tørrgjær
  • 4,5 dl vann
 
Bland raskt sammen, dekk bollen med plastfolie og la den stå på kjøkkenbenken natta over.
 
 
Dag 2, tilsettes:
 
  • 750 g hvetemel
  • 2 ts salt
  • 4 dl lunkent vann
 
Bland alt sammen og elt med kjøkkenmaskin i minst 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev i 30 minutter.
 
Ha deigen ut på bakebordet, nå skal ikke deigen eltes hardt, den skal bare strekkes og brettes inn fra alle 4 sidene til du har en rund kule. Legg denne med skjøtene ned i bakebollen, dekk med plastfolie og hev videre i 1,5 time.
 
Ha deigen ut på bordet igjen og gjenta samme strekking og bretting og legg den tilbake i bollen og hev 1 time til.
 
Ha deigen ut på bakebordet, del den i 10 jevnstore biter med en deigskrape. Disse skal ikke eltes, for nå vil vi beholde flest mulig av luftboblene i deigen. Deigen skal bare forsiktig tøyes og strekkes til lange tynne baguetter som du legger med god avstand på bakepapirkledde stekebrett. Dekk med klede og hev 1 time.
 
Stekes midt i ovnen ved 230 grader i 15 - 20 minutter.
 
Avkjøl på rist.
 
matprat finner du oppskriften på resten av forretten
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake