lørdag 5. januar 2013

Pizza med skinke og sjampinjong


Hjemmelaget pizza er kjempegodt, og egentlig ikke så mye arbeid å lage heller.


Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn


Dette trenger du til 2 porsjonspizzaer:

Bunn:

  • 1 dl sammalt hvete fin
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 kryddermål salt
  • 1,5 ts tørrgjær
  • 1 ss olje
  • 1 dl vann

Bland alt til deig, elt den for hånd i noen minutter, hev deretter i 30 minutter.

Kjevle ut to tynne bunner, så tynt du får til å kjevle, legg bunnene på stekebrett og ha på fyll.

Fyll:

  • 2 - 3 ss salsa el. saus laget av tomatpure, ketchup og de krydderne du liker
  • 100 g ost
  • 80 g kokt skinke
  • 1 - 2 sjampinjonger
  • Basilikum
  • Olivenolje

Smør sausen utover bunnene, skjær ost og skinke i biter (jeg synes det bare gir ekstra oppask å ta fram rivjernet for å rive bare 100 g ost) og sjampinjongene i tynne skiver, fordel utover bunnene.
Dryss over tørket basilikum, og risle litt olivenolje over til slutt.


 Stek midt i ovnen ved 225 grader i 10 - 12 minutter.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake