Hjemmelaget pizza er kjempegodt, og egentlig ikke så mye arbeid å lage heller.
Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn
Dette trenger du til 2 porsjonspizzaer:
Bunn:
- 1 dl sammalt hvete fin
- 1,5 dl hvetemel
- 1 kryddermål salt
- 1,5 ts tørrgjær
- 1 ss olje
- 1 dl vann
Bland alt til deig, elt den for hånd i noen minutter, hev deretter i 30 minutter.
Kjevle ut to tynne bunner, så tynt du får til å kjevle, legg bunnene på stekebrett og ha på fyll.
Fyll:
- 2 - 3 ss salsa el. saus laget av tomatpure, ketchup og de krydderne du liker
- 100 g ost
- 80 g kokt skinke
- 1 - 2 sjampinjonger
- Basilikum
- Olivenolje
Smør sausen utover bunnene, skjær ost og skinke i biter (jeg synes det bare gir ekstra oppask å ta fram rivjernet for å rive bare 100 g ost) og sjampinjongene i tynne skiver, fordel utover bunnene.
Dryss over tørket basilikum, og risle litt olivenolje over til slutt.
Stek midt i ovnen ved 225 grader i 10 - 12 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.