På bloggen Hannes Kaker fant jeg en oppskrift på sjokoladekake med kulturmelk, og denne er utrolig god, saftig og holdbar i flere dager.
På Hannes Kaker finnes også et diagram som viser mengder i ulike former, både runde og kvadratiske.
Og dette trenger du til en kvadratisk kake på 30 x 30 cm:
- 560 g margarin
- 825 g sukker
- 7 egg
- 750 g hvetemel
- 6 ts vaniljesukker
- 2 1/2 ts bakepulver
- 2 3/4 ts natron
- 160 g bakekakao (her reduserte jeg kakaomengden til 100 g og tilsatte istedet 60 g mer hvetemel)
- 7 dl kulturmelk
Sett stekeovnen på 170 grader.
Pisk margarin og sukker lyst og luftig, tilsett ett og ett egg og rør mellom hvert.
Bland hvetemel, vaniljesukker, bakepulver, natron og bakekakao godt sammen, og ha dette i røren vekselsvis med kulturmelken.
Hell røren i smurt form, og stek ved 170 grader, nederst i ovnen i 1 time og 50 minutter.
* * *
Til fyll og glasur til denne kaken finnes det utallige muligheter, og noen forslag er:
O'boy - krem:
- 100 g margarin
- 300 g melis
- 2 ss O'boy
- 1 1/2 ts vaniljesukker
- 3 ss melk
Pisk margarinet lyst og luftig.
Bland melis, O'boy og vaniljesukker godt sammen og ha det i margarinet sammen med melken og pisk til du har en luftig og jevn krem.
Sjokoladesmørkrem:
- 100 g margarin
- 300 g melis
- 2 ss bakekakao
- 1 1/2 ts vaniljesukker
- 3 ss sterk kaffe
Framgangsmåte - samme som for O'boy - krem
Den så kjempefin ut!
SvarSlettMen hvor har du fått den flotte formen fra? Den ble jeg skikkelig misunnelig på...