søndag 27. mai 2012

Sjokoladekake med kulturmelk


På bloggen Hannes Kaker fant jeg en oppskrift på sjokoladekake med kulturmelk, og denne er utrolig god, saftig og holdbar i flere dager.



Hannes Kaker finnes også et diagram som viser mengder i ulike former, både runde og kvadratiske.

Og dette trenger du til en kvadratisk kake på 30 x 30 cm:

  • 560 g margarin
  • 825 g sukker
  • 7 egg
  • 750 g hvetemel
  • 6 ts vaniljesukker
  • 2 1/2 ts bakepulver
  • 2 3/4 ts natron
  • 160 g bakekakao (her reduserte jeg kakaomengden til 100 g og tilsatte istedet 60 g mer hvetemel)
  • 7 dl kulturmelk

Sett stekeovnen på 170 grader.

Pisk margarin og sukker lyst og luftig, tilsett ett og ett egg og rør mellom hvert.

Bland hvetemel, vaniljesukker, bakepulver, natron og bakekakao godt sammen, og ha dette i røren vekselsvis med kulturmelken.

Hell røren i smurt form, og stek ved 170 grader, nederst i ovnen i 1 time og 50 minutter.

 * * *

Til fyll og glasur til denne kaken finnes det utallige muligheter, og noen forslag er:

O'boy - krem:

  • 100 g margarin
  • 300 g melis
  • 2 ss O'boy
  • 1 1/2 ts vaniljesukker
  • 3 ss melk

Pisk margarinet lyst og luftig.

Bland melis, O'boy og vaniljesukker godt sammen og ha det i margarinet sammen med melken og pisk til du har en luftig og jevn krem.

Sjokoladesmørkrem:

  • 100 g margarin
  • 300 g melis
  • 2 ss bakekakao
  • 1 1/2 ts vaniljesukker
  • 3 ss sterk kaffe

Framgangsmåte - samme som for O'boy - krem

1 kommentar:

  1. Den så kjempefin ut!
    Men hvor har du fått den flotte formen fra? Den ble jeg skikkelig misunnelig på...

    SvarSlett

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake