Denne oppskriften har jeg funnet inne på Trine's Matblogg, en blogg som absolutt er verdt et besøk.
Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn
Dette trenger du til 3 brød i 1,5 liters former:
Dag 1:
- 150 g helkorn hvete
- 100 g solsikkefrø
- 75 g linfrø
- 75 g sesamfrø
- 4,5 dl kokende vann
Bland det tørre godt sammen, tilsett vannet og rør raskt sammen. Dekk bollen med plast og la den stå på kjøkkenbenken til neste dag.
Dag 2:
- 850 g hvetemel
- 150 g sammalt hvete grov
- 100 g sammalt hvete fin
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts salt
- 6,5 dl vann
Bland korn-frø blandingen fra dag en med resten av ingrediensen, og elt i kjøkkenmaskin i minst 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev i 1 time.
Bak ut 3 brød, legg i smurte 1,5 liters former, dekk med klede og hev til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
Stek nederst i ovnen ved 220 grader ca. 35 minutter.
Avkjøl på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.