fredag 9. november 2012

Helkornsbrød med 3 ulike frøtyper


Denne oppskriften har jeg funnet inne på Trine's Matblogg, en blogg som absolutt er verdt et besøk.



Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn
 

Dette trenger du til 3 brød i 1,5 liters former:
 
Dag 1:
  • 150 g helkorn hvete
  • 100 g solsikkefrø
  • 75 g linfrø
  • 75 g sesamfrø
  • 4,5 dl kokende vann
 
Bland det tørre godt sammen, tilsett vannet og rør raskt sammen. Dekk bollen med plast og la den stå på kjøkkenbenken til neste dag.
 
Dag 2:
  • 850 g hvetemel
  • 150 g sammalt hvete grov
  • 100 g sammalt hvete fin
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 6,5 dl vann
 
Bland korn-frø blandingen fra dag en med resten av ingrediensen, og elt i kjøkkenmaskin i minst 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev i 1 time.
 
Bak ut 3 brød, legg i smurte 1,5 liters former, dekk med klede og hev til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
 
Stek nederst i ovnen ved 220 grader ca. 35 minutter.
 
Avkjøl på rist.
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake