tirsdag 17. juli 2012

Gulrotkake


Gulrotkake er nydelig, og det er enkelt og raskt å lage. Her kommer oppskriften jeg alltid bruker.



Dette trenger du til en kake (rund: 24 cm, eller kvadratisk 20 x 20 cm)

  • 4 egg
  • 3 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 1/2 dl rapsolje
  • 5 dl revne gulrøtter

Sett stekeovnen på 180 grader.

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.

Bland hvetemel, natron, kanel, salt og vaniljesukker godt sammen og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.

Rør inn oljen, og tilslutt de revne gulrøttene.

Hell røren i smurt form og stek nederst i ovnen ved 180 grader i ca 50 - 60 minutter.

Avkjøl.

Ostekrem:

  • 250 g Philadelphia ost
  • 100 g margarin (romtemperert)
  • 200 g melis
  • 1 ts vaniljesukker

Bland ingrediensene til kremen til en glatt og jevn krem. Smør kremen på kaken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake