Gulrotkake er nydelig, og det er enkelt og raskt å lage. Her kommer oppskriften jeg alltid bruker.
Dette trenger du til en kake (rund: 24 cm, eller kvadratisk 20 x 20 cm)
- 4 egg
- 3 dl sukker
- 3 dl hvetemel
- 2 ts natron
- 2 ts kanel
- 1 ts salt
- 1 ts vaniljesukker
- 1 1/2 dl rapsolje
- 5 dl revne gulrøtter
Sett stekeovnen på 180 grader.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
Bland hvetemel, natron, kanel, salt og vaniljesukker godt sammen og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.
Rør inn oljen, og tilslutt de revne gulrøttene.
Hell røren i smurt form og stek nederst i ovnen ved 180 grader i ca 50 - 60 minutter.
Avkjøl.
Ostekrem:
- 250 g Philadelphia ost
- 100 g margarin (romtemperert)
- 200 g melis
- 1 ts vaniljesukker
Bland ingrediensene til kremen til en glatt og jevn krem. Smør kremen på kaken.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.