Idag ble det også litt bakst, rundstykker med gulrot, solsikkefrø og gresskarkjerner.
Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn
Dette trenger du til ca. 25 rundstykker:
- 500 - 600 g hvetemel
- 200 g sammalt rug grov
- 100 gsammalt hvete fin
- 100 g gresskarkjerner
- 2 dl solsikkefrø
- 2 raspede gulrøtter
- 1 ts salt
- 1 ss sukker
- 1 pose tørrgjær
- 3 - 4 ss rapsolje
- 6 dl vann
- 75 gram havregryn
Bland alt utenom havregryn til deig, og elt i kjøkkemaskin i minst 10 minutter.
Tilsett havregryn og elt videre bare til gryna er jevnt fordelt.
Dekk bollen med plastfolie, og hev i 1 time.
Bak ut 25 rundstykker, legg på bakebrett, dekk med klede og etterhev i 30 - 40 minutter.
Stekes nederst i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter
Avkjøl på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.