onsdag 16. januar 2013

Gulrotrundstykker


Idag ble det også litt bakst, rundstykker med gulrot, solsikkefrø og gresskarkjerner.


 Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn



Dette trenger du til ca. 25 rundstykker:

  • 500 - 600 g hvetemel
  • 200 g sammalt rug grov
  • 100 gsammalt hvete fin
  • 100 g gresskarkjerner
  • 2 dl solsikkefrø
  • 2 raspede gulrøtter
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 pose tørrgjær
  • 3 - 4 ss rapsolje
  • 6 dl vann
  • 75 gram havregryn

Bland alt utenom havregryn til deig, og elt i kjøkkemaskin i minst 10 minutter.

Tilsett havregryn og elt videre bare til gryna er jevnt fordelt.

Dekk bollen med plastfolie, og hev i 1 time.

Bak ut 25 rundstykker, legg på bakebrett, dekk med klede og etterhev i 30 - 40 minutter.

Stekes nederst i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter

Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake