Grove brød helt uten hele korn eller frø som er veldig enkle å lykkes med.
Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn
Dette trenger du til 3 brød i 1,5 liters former:
- 600 g hvetemel
- 800 g sammalt hvete fin
- 1 ts salt
- 1 ss sukker
- 1 pose tørrgjær
- 3 ss rapsolje
- 10 - 10,5 dl lunkent vann
Bland alt sammen og elt i kjøkkenmaskin i minst 10 minutter. Dekk bollen med plastfolie og klede, og hev 1 time.
Bak ut 3 brød, legg disse i godt smurte former (1,5 liter), dekk med klede og etterhev i 1 time.
Stekes nederst i ovnen ved 200 grader i 40 minutter.
Avkjøl på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.