Jeg liker veldig godt brød med masse frø og helkorn i, og i disse er det fire typer frø og to typer helkorn.
Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn
Dette trenger du til 3 brød i 1,5 liters former + 12 - 15 rundstykker (evt. 4 brød av hele deigen):
Dag 1:
- 1 dl rug helkorn
- 1 dl hvete helkorn
- 1 dl linfrø
- 1 dl solsikkefrø
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl gresskarkjerner
- 1 dl hvetekli
- 1 liter kokende vann
Bland alt det tørre sammen med det kokende vannet, dekk bollen med plastfolie og la bollen stå på kjøkkenbenken natta over.
Dag 2 tilsettes:
- ca. 900 - 1000 g hvetemel
- 2 dl sammalt rug fin
- 3 dl fibra fullkorns hvetemel
- 3 dl havregryn
- 1 pose tørrgjær
- 3 ts salt
- 3 ss sukker
- 3 ss olje
- 5 dl væske (melk, vann eller juice)
Bland alt sammen til deig og elt i kjøkkenmaskin i minst 10 minutter, juster melmengden om nødvendig.
Dekk bollen med plast og klede og hev i 1 time.
Ta deigen ut på bordet, vei opp 3 emner på 850 g (brødene) og bare elt og brett disse lett sammen til en rund bolle, legg med skjøten ned på bakebordet. Gjør det samme med resten av deigen (ca 1000g - til rundstykkene) dekk alle 4 emnene med klede og la de heve i 30 - 40 minutter.
Bak ut 12 - 15 rundstykker av 1000 g's deigen, og bak ut de 3 brødene og legg de i godt smurte former på 1,5 liter. Dekke med klede og hev i 45 minutter.
Rundstykkene stekes etter ca 30 minutters hevetid ved 220 grader i 12 - 15 minutter.
Senk temperaturen til 200 grader, og stek brødene nederst i ovnen ca. 30 - 40 minutter.
Avkjøl på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.