Lette kaker som sukkerbrød trenger egentlig ikke bakepulver for å bli luftige, det beviser denne oppskriften.
Dette trenger du til en 20 cm, rund kake (mål for 25 - 26 cm form i parantes bak)
- 4 egg ( 6 )
- 160 g sukker ( 240 )
- 0,8 ss vann ( 1,2 )
- 120 g hvetemel ( 180 )
- 40 g potetmel ( 60 )
Sett stekeovnen på 180 grader.
Ha egg og sukker i en bolle:
Sett mikseren på høy hastighet....
...og pisk i 10 minutter:
Sett ned hastigheten til laveste nivå, og tilsett vannet:
Pisk på laveste nivå i 5 minutter:
Du ender da opp med stiv og seig eggedosis:
Bland hvetemel og potetmel godt sammen:
Sikt melet i eggedosisen:
Vend melet forsiktig inn i resten med en slikkepott:
Til alt melet har blandet seg med eggedosisen:
Kle en 20 cm form med bakepapir, smør og dryss den med mel:
Hell røra i....:
Stek ved 180 grader, nederst i ovnen i 30 minutter
Ta kaken ut av formen og avkjøl på rist:
Tusen takk for flott oppskrift 😄😄. Det blir ikke siste gangen jeg lager denne kaken 👍😍
SvarSlett