lørdag 29. oktober 2011

Sitron muffins



Friske og syrlige mini muffins med sitron, og knallgul icing.




Dette trenger du til 24 mini muffins:

  • 115 g hvetemel
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 115 g sukker
  • 110 g margarin
  • Finrevet skall av 1 sitron
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 egg

Sett stekeovnen på 190 grader

Mål opp hvetemel og bakepulver, og ha dette i en bolle:


Og bland dette godt sammen:


Ha i sukkeret:


Og margarinet:


Finn fram sitronen:


Riv skallet:


Og press saften (2 ss):


Finn fram eggene:


Ha skallet, saften og eggene i bollen med alt det andre:


Miks dette sammen med miksmaster til røren er blitt jevn og luftig:


Fyll mini muffinsformer ca. 3/4 fulle:


Stek ved 190 grader, midt i ovnen i ca 15 - 20 minutter.

La muffinsene stå i brettet i 5 - 10 minutter etter steking:


Før de flyttes over på rist for avkjøling:


Dette trenger du til icing:

  • 85 g margarin
  • 175 g melis
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 knivsodd matfarge (jeg har brukt den gule fra Wilton)

Vei opp margarin:


Pisk margarinet luftig og kremet med miksmaster:


Vei opp melis:


Press 2 ss sitronsaft:


Finn fram matfargen:


Ha melis, sitronsaft og matfarge i bollen sammen med margarinet:


Pisk til luftig krem: (og ja.. jeg brukte nok litt i overkant med farge....)


Bruk sprøytepose eller smør icing'en på muffinsene etter at de har blitt helt avkjølt:


Lykke til :o)

1 kommentar:

  1. Stilig med knallgult:)
    Lager muffins til små skremmere som kommer på døra i kveld.Må vel ha noen glutenfrie også slik at alle kan få.
    La meg til som følger her jeg:)
    Ha en fin dag!

    SvarSlett

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake