Friske og syrlige mini muffins med sitron, og knallgul icing.
Dette trenger du til 24 mini muffins:
- 115 g hvetemel
- 1 1/2 ts bakepulver
- 115 g sukker
- 110 g margarin
- Finrevet skall av 1 sitron
- 2 ss sitronsaft
- 2 egg
Sett stekeovnen på 190 grader
Mål opp hvetemel og bakepulver, og ha dette i en bolle:
Og bland dette godt sammen:
Ha i sukkeret:
Og margarinet:
Finn fram sitronen:
Riv skallet:
Og press saften (2 ss):
Finn fram eggene:
Ha skallet, saften og eggene i bollen med alt det andre:
Miks dette sammen med miksmaster til røren er blitt jevn og luftig:
Fyll mini muffinsformer ca. 3/4 fulle:
Stek ved 190 grader, midt i ovnen i ca 15 - 20 minutter.
La muffinsene stå i brettet i 5 - 10 minutter etter steking:
Før de flyttes over på rist for avkjøling:
Dette trenger du til icing:
- 85 g margarin
- 175 g melis
- 2 ss sitronsaft
- 1 knivsodd matfarge (jeg har brukt den gule fra Wilton)
Vei opp margarin:
Pisk margarinet luftig og kremet med miksmaster:
Vei opp melis:
Press 2 ss sitronsaft:
Finn fram matfargen:
Ha melis, sitronsaft og matfarge i bollen sammen med margarinet:
Pisk til luftig krem: (og ja.. jeg brukte nok litt i overkant med farge....)
Bruk sprøytepose eller smør icing'en på muffinsene etter at de har blitt helt avkjølt:
Lykke til :o)
Stilig med knallgult:)
SvarSlettLager muffins til små skremmere som kommer på døra i kveld.Må vel ha noen glutenfrie også slik at alle kan få.
La meg til som følger her jeg:)
Ha en fin dag!