Disse muffinsene inneholder veldig lite sukker, grovt mel og olje, og de kan med (nesten helt) god samvittighet spises som frokost
Dette trenger du til 12 medium muffins:
- 1 dl sammalt hvete fin
- 2 dl hvetemel
- 1 ss sukker
- 2 ts bakepulver
- 1 dl melk
- 1 dl rapsolje/solsikkeolje el. annen smaksnøytral olje
- 2 egg
- 3 dl blåbær
- 1 ss hvetemel
Sett stekeovnen på 175 grader.
Bland alt det tørre i en bolle:
Hell i melk, olje og lett sammenpiskede egg:
Rør dette raskt sammen, ikke rør for mye slik at røra blir seig
Bland blåbæreen med 1 ss hvetemel: (dette gjøres for at bærene ikke skal synke til bunnen av formene under steking)
Hell bærene i røra:
Og bland bærene forsiktig sammen med resten, min røre ble ganske marmorert av blåbærene, men det er da en gang blåbærmuffins, så det gjør ikke så mye...
Sett papirformer i et muffinsbrett:
Fyll formene ca. 3/4 fulle:
Stek ved 175 grader i 20 minutter.
La muffinsene stå i brettet i 5 minutter etter steking:
Flytt muffinsene over på en rist for videre avkjøling:
Lykke til :o)
Kanon med lite nyttigare muffins :-)
SvarSlettHei,
SvarSlettHer kommer en kommentar tre år etter blogginnlegg :) Det trikset med blåbærene og mel var jeg ikke klar over, men det er jo veldig smart. Takk for tipset! Det har jeg tidligere nemlig erget meg over :-D