torsdag 6. desember 2012

Pepperkaker


Pepperkaker hører med blant julebaksten, så baker'n lagde deig i går, og nå i ettermiddag har vi kost oss med både lukta og smaken av nystekte pepperkaker ;o)


Dette trenger du til en hel haug med pepperkaker... :

  • 300 g margarin, romtemperert
  • 4 dl sukker
  • 1,5 dl lys sirup
  • 1 ss malt ingefær
  • 2 ss kanel
  • 1 ss malt nellik
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ss natron
  • 2 dl vann
  • 15 dl hvetemel – (900 g)

Rør sammen margarin, sukker og lys sirup. Bland inn krydder og natron. Tilsett vann og deretter hvetemel og bland sammen til en god og smidig deig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.

La deigen hvile tildekket med plast i kjøleskapet i minimum 2-3 timer, gjerne over natten.

Sett ovnen på 200°C.

Kjevle deigen tynt (ca. 2-3 mm) på bakebordet og stikk ut kaker med ønsket form. Kakene legges på bakepapir eller smurt stekebrett:


Stekes ved 200 grader i 5-10 min til de er lyst brune.

Avkjøl kakene på rist og oppbevar de i tett kakeboks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake