Kaldheving gir fersk bakst til frokost, og ingenting er vel bedre nå i romjulen? Disse er i tillegg ekstra grove, noe som er en fordel nå som det blir en del julemat.
Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn
Dette trenger du til 10 - 12 rundstykker:
Bland alle ingrediensene, både vannet og melka skal være kald, til deig, og elt i kjøkkenmaskin i minst 10 minutter.
Trill ut rundstykker, legg disse på bakepapirkledd stekebrett, dekk med plast og sett i kjøleskapet til neste dag.
Neste dag:
Ta brettet ut av kjøleskapet og la det stå på kjøkkenbenken i ca 1 time for at rundstykkene skal bli tempererte.
Stek midt i ovnen ved 225 grader i 12 - 15 minutter.
Avkjøl på rist.
Dette trenger du til 10 - 12 rundstykker:
- 250 g Fibra fullkorns hvetemel
- 100 g hvetemel
- 125 g hel rug
- 1 ts salt
- 2 ts sukker
- 1,5 ts tørrgjær
- 1 dl melk
- 2 dl vann
- 2 ss rapsolje
Bland alle ingrediensene, både vannet og melka skal være kald, til deig, og elt i kjøkkenmaskin i minst 10 minutter.
Trill ut rundstykker, legg disse på bakepapirkledd stekebrett, dekk med plast og sett i kjøleskapet til neste dag.
Neste dag:
Ta brettet ut av kjøleskapet og la det stå på kjøkkenbenken i ca 1 time for at rundstykkene skal bli tempererte.
Stek midt i ovnen ved 225 grader i 12 - 15 minutter.
Avkjøl på rist.
Hei! Har linket til denne oppskriften i ett innlegg om kaldhevede rundstykker:) Kjempegode!
SvarSlett