Ferske rundstykker til frokost? Med kaldheving så er det mulig! Jeg har funnet oppskriften inne på Trines Matblogg, og gjort noen små endringer.
Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn
Dette trenger du til 15 rundstykker:
- 300 gram hvetemel
- 200 gram Helios 4-korns bakemel
- 50 gram solsikkekjerner
- 25 gram linfrø
- 25 gram sesamfrø
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 1 - 1,5 ts tørrgjær
- 4 dl kaldt vann
- 1 ss rapsolje
Ha alle ingrediensene, med unntak av litt av melet i bakebollen og kjør det i ca 10 minutter til du har en elastisk og fin deig. Juster eventuelt med resten av melet om nødvendig.
Bak ut rundstykkene med en gang; del opp i ca 15 jevnstore biter. Trill til rundstykker og sett på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk rundstykkene med plast og sett dem i kjøleskapet over natten.
Neste dag tar du brettet ut av kjøleskapet, fjerner plasten, legger på et klede i stedet og lar rundstykkene hvile i ca 30 - 40 minutter.
Stekes ved 225 grader i 12-14 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.