fredag 14. desember 2012

Hamburgerbrød


Hjemmebakte hamburgerbrød er helt klart bedre enn ferdige, og i tillegg til at disse er 100 % ferske er de også bakt med fibra fullkornsmel.


Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn


Dette trenger du til 10 - 12 hamburgerbrød:

  • 250 g hvetemel
  • 250 g Fibra fullkornshvetemel
  • 2,5 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 2 ss rapsolje
  • 3,5 - 4 dl vann
  • Sesamfrø

Bland alt det tørre godt sammen, tilsett olje og vann og elt i kjøkkenmaskin i minst 10 minutter.

Dekk bollen med plastfolie, og la heve i ca. 1 time.

Del deigen i 10 - 12 jevnstore stykker, trill ut boller som du klemmer flat når du legger dem på stekebrettet.

Etterhev under klede i 45 minutter.

Pensle med vann og dryss sesamfrø over.

Stekes midt i ovnen ved 220 grader i ca. 10 - 12 minutter.

Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake