Hjemmebakte hamburgerbrød er helt klart bedre enn ferdige, og i tillegg til at disse er 100 % ferske er de også bakt med fibra fullkornsmel.
Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn
Dette trenger du til 10 - 12 hamburgerbrød:
- 250 g hvetemel
- 250 g Fibra fullkornshvetemel
- 2,5 ts tørrgjær
- 1 ts salt
- 1 ss sukker
- 2 ss rapsolje
- 3,5 - 4 dl vann
- Sesamfrø
Bland alt det tørre godt sammen, tilsett olje og vann og elt i kjøkkenmaskin i minst 10 minutter.
Dekk bollen med plastfolie, og la heve i ca. 1 time.
Del deigen i 10 - 12 jevnstore stykker, trill ut boller som du klemmer flat når du legger dem på stekebrettet.
Etterhev under klede i 45 minutter.
Pensle med vann og dryss sesamfrø over.
Stekes midt i ovnen ved 220 grader i ca. 10 - 12 minutter.
Avkjøl på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.