søndag 23. desember 2012

Havrerundstykker


Rundstykker med havregryn, kli og sammalt hvete. Disse er hevet 3 ganger, og resultatet blir luftige, store rundstykker.


Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn


Dette trenger du til ca. 30 rundstykker:

  • 800 g hvetemel
  • 100 g sammalt hvete fin
  • 100 g kruskakli
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 dl rapsolje
  • 7 - 8 dl vann
  • 200 g havregryn

Bland alt utenom havregryn sammen til en ganske løs deig, elt denne med kjøkkenmaskin i minst 10 minutter. Deigen skal være løs, tilsett havregryn, og elt videre bare til gryna er jevnt fordelt.

Dekk bollen med plast og la heve i 1 time.

Deigen har nå blitt fastere ettersom at havregryna har trekt til seg mye av fuktigheten i deigen.

Ha deigen ut på bakebordet, del den i to og elt disse raskt sammen til to runde "brød", dekk med klede og mellomhev i minst 30 minutter.

Form hvert "brød" til en avlang pølse og del hver av dem i 15 like store stykker. Trill ut rundstykker og legg disse på bakepapirkledd stekebrett. Dekk med klede og etterhev i 45 minutter.

Stekes midt i ovnen ved 20 grader i ca. 15 - 20 minutter.

Avkjøl på rist.

1 kommentar:

  1. Hallo Beate,

    snublet over bloggen din for et par uker siden da jeg surfet etter oppskrifter. I dag har jeg bakt disse havrerundstykkene, de ble gode!

    Kommer sikkert til å prøve noen av brød-oppskriftene dine også, er alltid morsomt å prøve nye :)

    Hilsen Sissel



    SvarSlett

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake