Rundstykker med havregryn, kli og sammalt hvete. Disse er hevet 3 ganger, og resultatet blir luftige, store rundstykker.
Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for
brød og korn
Dette trenger du til ca. 30 rundstykker:
- 800 g hvetemel
- 100 g sammalt hvete fin
- 100 g kruskakli
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts salt
- 1 ss sukker
- 1 dl rapsolje
- 7 - 8 dl vann
- 200 g havregryn
Bland alt utenom havregryn sammen til en ganske løs deig, elt denne med kjøkkenmaskin i minst 10 minutter. Deigen skal være løs, tilsett havregryn, og elt videre bare til gryna er jevnt fordelt.
Dekk bollen med plast og la heve i 1 time.
Deigen har nå blitt fastere ettersom at havregryna har trekt til seg mye av fuktigheten i deigen.
Ha deigen ut på bakebordet, del den i to og elt disse raskt sammen til to runde "brød", dekk med klede og mellomhev i minst 30 minutter.
Form hvert "brød" til en avlang pølse og del hver av dem i 15 like store stykker. Trill ut rundstykker og legg disse på bakepapirkledd stekebrett. Dekk med klede og etterhev i 45 minutter.
Stekes midt i ovnen ved 20 grader i ca. 15 - 20 minutter.
Avkjøl på rist.
Hallo Beate,
SvarSlettsnublet over bloggen din for et par uker siden da jeg surfet etter oppskrifter. I dag har jeg bakt disse havrerundstykkene, de ble gode!
Kommer sikkert til å prøve noen av brød-oppskriftene dine også, er alltid morsomt å prøve nye :)
Hilsen Sissel