søndag 20. mai 2012

Sukkerbrød


Ingenting slår det gode gamle sukkerbrødet, og det hører jo med på hvert kakebord, særlig nå i konfirmasjonstiden.



Dette trenger du til et kvadratisk sukkerbrød på 26 x 26 cm (skal du bake i 26 cm rund springform justerer du oppskrifta til 6 egg - mengden i parantes bak)

9 egg (6)
230 g sukker (150)
1 ts bakepulver (2/3)
180 g hvetemel (120)
45 g potetmel (30)

Sett stekeovnen på 160 grader

Ha eggene i en stor mikserbolle:


Tilsett sukkeret:


Pisk eggedosis:



Pisk på høyhastighet i ca 10 minutter:


Til stiv eggedosis:


Mål opp hvetemel, bakepulver og potetmel:


Bland alt det tørre godt, og sikt det i eggedosisen:


Vend melet forsiktig inn i røra med en slikkepott, og bare til alt melet har blandet seg med resten.

Finn fram bakeform, bakepapir og formfett:


Smør og kle sidene med bakepapir:


Hell røra i forma:


Stek nederst i ovnen ved 160 grader i 45 minutter.


Avkjøl i forma i 10 minutter etter steking før du hvelver kaken ut av forma og avkjøler videre på rist.

Lykke til :o)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake