søndag 20. mai 2012
Sukkerbrød
Ingenting slår det gode gamle sukkerbrødet, og det hører jo med på hvert kakebord, særlig nå i konfirmasjonstiden.
Dette trenger du til et kvadratisk sukkerbrød på 26 x 26 cm (skal du bake i 26 cm rund springform justerer du oppskrifta til 6 egg - mengden i parantes bak)
9 egg (6)
230 g sukker (150)
1 ts bakepulver (2/3)
180 g hvetemel (120)
45 g potetmel (30)
Sett stekeovnen på 160 grader
Ha eggene i en stor mikserbolle:
Tilsett sukkeret:
Pisk eggedosis:
Pisk på høyhastighet i ca 10 minutter:
Til stiv eggedosis:
Mål opp hvetemel, bakepulver og potetmel:
Bland alt det tørre godt, og sikt det i eggedosisen:
Vend melet forsiktig inn i røra med en slikkepott, og bare til alt melet har blandet seg med resten.
Finn fram bakeform, bakepapir og formfett:
Smør og kle sidene med bakepapir:
Hell røra i forma:
Stek nederst i ovnen ved 160 grader i 45 minutter.
Avkjøl i forma i 10 minutter etter steking før du hvelver kaken ut av forma og avkjøler videre på rist.
Lykke til :o)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.