Grove rundstykker med sammalt mel, solsikkekjerner, linfrø og sesamfrø.
Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn
Dette trenger du til 24 rundstykker:
- 500 g hvetemel
- 250 g sammalt rug grov
- 100 g sammalt hvete grov
- 150 g sammalt hvete fin
- 40 g solsikkekjerner
- 40 g linfrø
- 40 g sesamfrø
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts salt
- 1 ss sukker
- 7 dl lunkent vann
- 2 - 3 ss rapsolje
Bland alt det tørre, tilsett vann og olje, og bland deigen sammen. Elt med kjøkkenmaskin i 5 minutter.
Dekk bollen med plast og klede, og sett til heving i 1 time.
Bak ut 24 rundstykker, etterhev i 30 - 40 minutter
Stekes midt i ovnen ved 220 grader i 10 - 12 minutter.
Avkjøl på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.