Dette er sjokoladekaken jeg vokste opp med. Denne ble bakt til alle bursdager og andre høytider hjemme hos oss når jeg var barn, og oppskriften har jeg skrevet av fra min mormors oppskriftsbok.
Dette trenger du til en 26 cm's kake:
- 450 g sukker
- 3 egg
- 225 g margarin
- 75 g kokesjokolade
- 450 g hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 3 3/4 dl melk
Sett stekeovnen på 180 grader.
Pisk sukker og egg til stiv eggedosis.
Smelt margarinet, brekk sjokoladen i biter, ha den i det smelta margarinet og rør til sjokoladen har smeltet. Ha sjokoladeblandingen i eggedosisen og rør raskt sammen.
Bland hvetemel og bakepulver godt sammen. Ha melblandingen i resten av røra vekselvis med melken, rør bare forsiktig til alt er blandet.
Hell røren i smurt springform på 26 cm, og stek nederst i ovnen ved 180 grader i en drøy time.
Stikk med en pinne for å se om kaken er ferdig. Jeg måtte la kaken steke i 1 time og 20 minutter før den var ferdig.
Avkjøl.
Fyll og glasur:
- 75 g margarin
- 75 g kokesjokolade
- 600 g melis
- 1 1/2 ts vaniljesukker
- 1 dl sterk kaffe
Smelt margarinet, ha sjokoladen i og rør til sjokoladen har smeltet.
Ha melis og vaniljesukker i en bolle, hell over sjokoladeblandingen og kaffen, og rør til jevn og fin konsistens.
Del kaken i to, og smør ca 1/3 av glasuren på den ene halvdelen, legg den andre oppå og dekk toppen og sidene med resten av glasuren.
Lykke til :o)
den så god ut:)
SvarSlettVenter spent på varer fra semper.Da skal det bakes og prøves.
God helg:)
Går det også med en springform på 24cm? :)
SvarSlettIngen fare, du bare kutter du ned oppskriften til diise målene:
Slett300 g sukker
2 egg
150 g margarin
1/2 plate kokesjokolade
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 1/2 dl melk
Og fyllet/glasuren:
50 g margarin
1/2 plate kokesjokolade
400 g melis
1 ts vaniljesukker
3/4 dl sterk kaffe
Lykke til :o)
Da står kaken i ovnen! Tusen takk for oppskrift!
SvarSlett