Jeg leter fortsatt etter den perfekte gulrotcupcakes oppskriften, og denne nærmer seg virkelig. Røra ble perfekt, altså ikke altfor flytende, og de grovhakkede nøttene som er i gjør dem ekstra gode. Får bare beklage at jeg har drevet med "latmanns-glasering", og ikke brukt sprøytepose, dette ble ikke spesielt pent, men smaken er like god ;o)
Dette trenger du til 10 medium cupcakes:
- 75 g margarin
- 1 dl sukker
- 2 egg
- 100 g hvetemel
- 1 ts kanel
- 1 ts bakepulver
- 100 g revet gulrot
- 50 g hakkede hasselnøtter
Sett stekeovnen på 180 grader.
Rør margarin og sukker hvitt og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen.
Bland hvetemel, kanel og bakepulver godt sammen, og vend dette inn i røra.
Tilsett revne gulrøtter og hakkede hasselnøtter, og rør rask sammen til alt er blandet.
Fyll medium muffinsformer ca 2/3 fulle, og stek midt i ovnen ved 180 grader i 20 minutter.
Avkjøl før du tar på glasur:
- 200 g Philadelphiaost
- 1/2 dl melis
- 1/2 ts vaniljesukker / vaniljekstrakt
Rør alle ingrediensene til glasuren godt sammen, og fordel på de avkjølte cupcakesene.
Eg har faktisk ete eit lite stykke gulrotkake med nøtter i dag. Desse må eg prøva ved neste anledning! Bursdagar i anmarsj, så eg får nok ein sjans!
SvarSlett