mandag 9. april 2012
Solsikkebrød
Bare for å ha sagt det: No knead-metoden er genial! Så lettvindt og så bra resultat! At jeg må starte på deigen dagen før er jo ikke noe problem heller, for den passer seg jo selv den tida den hever.
Denne gangen har jeg bakt solsikkebrød fra bloggen Mat på bordet, og jeg kommer til å prøve flere oppskrifter derfra.
Dette trenger du til 1 brød som passer til 2 liters brødform:
350 g hvetemel
150 g sammalt hvete fin
1/2 ts tørrgjær
1 1/2 ts salt
1 ss brunt sukker
50 g solsikkekjerner
4 dl vann
Bland hvetemel, sammalt hvete, tørrgjær, salt, sukker og solsikkekjerner godt sammen i en bolle. Tilsett vannet og rør til du har en løs deig. Dekk bollen med plastfolie, og la den stå på kjøkkenbenken i 12 - 18 timer.
Hell deigen på et godt melet stykke bakepapir. Brett mel inn i deigen til den ikke er så klissete lenger, og du kan håndtere den, og brett og form deigen til et brød som passer i en 2 liters brødform. Legg brødet i formen med skjøten ned:
Dekk brødet med et klede og la det etterheve i 2 timer, det er da dobbelt så stort:
Stek brødet i forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 30 minutter.
Avkjøl på rist:
Etiketter:
Fullkorn,
Fullkornsmel,
Gjærbakst,
No knead,
Sammalt hvetemel,
Solsikkefrø
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.