Espresso og sjokolade er en drømmekombinasjon, det synes ihvertfall jeg ;o) Disse cupcakes'ene blir luftige, og da passer det godt med den fyldige frostingen.
Dette trenger du til 12 - 14 medium cupcakes:
- 75 g margarin
- 1/2 ts vaniljekstrakt
- 3 dl hvetemel
- 1 dl kakao
- 1 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 2 1/2 dl sukker
- 1 egg
- 1 dl espresso
- 1 1/2 dl kulturmelk
Sett ovnen på 175 grader.
Smelt margarin, tilsett vaniljeekstrakt og la det avkjøles litt:
Visp egget lett sammen med kulturmelken i en egen bolle:
Bland espressoen med margarinet:
Hell alle de flytende ingrediensene i bollen med de tørre ingrediensene:
Og rør raskt sammen til en jevn røre:
Fordel røren jevnt mellom 12 - 14 medium muffinsformer, men fyll de ikke mer enn 2/3 fulle:
Stek ved 175 grader midt i ovnen i 17-20 minutter.
La kakene stå i muffinsbrettet i 5 minutter etter steking:
Før de flyttes over på rist for avkjøling:
Sjokolade frosting:
- 100 g 70 % sjokolade
- 150 g margarin
- 2 dl melis
- 1/2 dl kakao
- 1 ts vaniljeekstrakt
Smelt sjokoladen og la den avkjøles litt.
Pisk romtemperert margarin lyst og luftig med miksmaster. Ha i melis, kakao og vaniljeekstrakt og pisk godt sammen.
Tilsett den smeltede sjokoladen og pisk videre til jevn og fin krem.
Bruk sprøytepose og pynt de avkjølte cupcakes'ene:
Veldig bra oppskrift :)
SvarSlett