lørdag 28. april 2012

Espresso og sjokolade cupcakes


Espresso og sjokolade er en drømmekombinasjon, det synes ihvertfall jeg ;o) Disse cupcakes'ene blir luftige, og da passer det godt med den fyldige frostingen.




Dette trenger du til 12 - 14 medium cupcakes:

  • 75 g margarin
  • 1/2 ts vaniljekstrakt
  • 3 dl hvetemel
  • 1 dl kakao
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 2 1/2 dl sukker
  • 1 egg
  • 1 dl espresso
  • 1 1/2 dl kulturmelk

Sett ovnen på 175 grader.

Smelt margarin, tilsett vaniljeekstrakt og la det avkjøles litt:


Bland hvetemel, kakao, natron, bakepulver og sukker i en bolle:


Visp egget lett sammen med kulturmelken i en egen bolle:


Bland espressoen med margarinet:


Hell alle de flytende ingrediensene i bollen med de tørre ingrediensene:


Og rør raskt sammen til en jevn røre:


Fordel røren jevnt mellom 12 - 14 medium muffinsformer, men fyll de ikke mer enn 2/3 fulle:


Stek ved 175 grader midt i ovnen i 17-20 minutter.

La kakene stå i muffinsbrettet i 5 minutter etter steking:

 
Før de flyttes over på rist for avkjøling:



Sjokolade frosting:

  • 100 g 70 % sjokolade
  • 150 g margarin
  • 2 dl melis
  • 1/2 dl kakao
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Smelt sjokoladen og la den avkjøles litt.

Pisk romtemperert margarin lyst og luftig med miksmaster. Ha i melis, kakao og vaniljeekstrakt og pisk godt sammen.

Tilsett den smeltede sjokoladen og pisk videre til jevn og fin krem.

Bruk sprøytepose og pynt de avkjølte cupcakes'ene:


1 kommentar:

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake