torsdag 12. april 2012

Havrebrød


Jeg har bakt no knead havrebrød, etter inspirasjon fra Mat på Bordet, har delvis fulgt en av oppskriftene der, og lagt til litt etter egen fantasi.



Dette trenger du til 2 brød:

  • 600 g hvetemel
  • 200 g havremel
  • 300 g havregryn
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 1 ss salt
  • 2 ss brunt sukker
  • 9 dl vann

Bland hvetemel, havremel, havregryn, tørrgjær, salt og sukker godt sammen i en bolle. Tilsett vannet og rør til du har en løs deig. Dekk bollen med plastfolie, og la den stå på kjøkkenbenken i 12 - 18 timer.

Etter ca 16 timer ser den sånn ut:


 Hell deigen på et godt melet stykke bakepapir. Brett mel inn i deigen til den ikke er så klissete lenger, og du kan håndtere den, og brett og form deigen til 2 brød som passer i 2 liters brødformer. Legg brødene i formen med skjøten ned:


Dekk brødene med et klede og la de etterheve i 2 timer, de er da ca. dobbelt så store:


Stek brødene i forvarmet ovn ved 210 grader i ca. 30 minutter.

Avkjøl på rist:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake