Jeg har bakt no knead havrebrød, etter inspirasjon fra Mat på Bordet, har delvis fulgt en av oppskriftene der, og lagt til litt etter egen fantasi.
Dette trenger du til 2 brød:
- 600 g hvetemel
- 200 g havremel
- 300 g havregryn
- 1/2 ts tørrgjær
- 1 ss salt
- 2 ss brunt sukker
- 9 dl vann
Bland hvetemel, havremel, havregryn, tørrgjær, salt og sukker godt sammen i en bolle. Tilsett vannet og rør til du har en løs deig. Dekk bollen med plastfolie, og la den stå på kjøkkenbenken i 12 - 18 timer.
Etter ca 16 timer ser den sånn ut:
Hell deigen på et godt melet stykke bakepapir. Brett mel inn i deigen til den
ikke er så klissete lenger, og du kan håndtere den, og brett og form deigen til
2 brød som passer i 2 liters brødformer. Legg brødene i formen med skjøten
ned:
Dekk brødene med et klede og la de etterheve i 2 timer, de er da ca. dobbelt så store:
Stek brødene i forvarmet ovn ved 210 grader i ca. 30 minutter.
Avkjøl på rist:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.