lørdag 7. april 2012

Kanelboller


Ingenting frister mer enn nystekte kanelboller, og her kommer min favoritt-oppskrift.




Dette trenger du til 20 - 25 kanelboller:

  • 700 - 750 g hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 1 1/2 pose tørrgjær
  • 100 g margarin
  • 4 dl melk

Fyll:
  • 3 ss sukker
  • 3 ss kanel

Bland hvetemel, sukker og tørrgjær i en bolle.

Smelt margarin, tilsett melken og varm opp til ca 40 grader.

Hell melken i melblandingen, bland godt, og elt deigen i minst 5 minutter.


La deigen heve i 1 time, til dobbel størrelse:


Kjevle deigen ut til en avlang leiv:


Strø på sukker og kanel:


Rull leiven sammen fra langsiden til en lang pølse:


Skjær i biter på ca 2 cm, totalt 20 - 25 stk, legg disse med snittflaten ned på stekebrettet:


Etterhev i 30 - 40 minutter:


Stek ved 220 grader, midt i ovnen i 10 - 12 minutter.


Avkjøl på rist.

Pynt de gjerne med melisglasur før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake