Ingenting frister mer enn nystekte kanelboller, og her kommer min favoritt-oppskrift.
Dette trenger du til 20 - 25 kanelboller:
- 700 - 750 g hvetemel
- 1 dl sukker
- 1 1/2 pose tørrgjær
- 100 g margarin
- 4 dl melk
Fyll:
- 3 ss sukker
- 3 ss kanel
Bland hvetemel, sukker og tørrgjær i en bolle.
Smelt margarin, tilsett melken og varm opp til ca 40 grader.
Hell melken i melblandingen, bland godt, og elt deigen i minst 5 minutter.
La deigen heve i 1 time, til dobbel størrelse:
Kjevle deigen ut til en avlang leiv:
Strø på sukker og kanel:
Rull leiven sammen fra langsiden til en lang pølse:
Skjær i biter på ca 2 cm, totalt 20 - 25 stk, legg disse med snittflaten ned på stekebrettet:
Etterhev i 30 - 40 minutter:
Stek ved 220 grader, midt i ovnen i 10 - 12 minutter.
Avkjøl på rist.
Pynt de gjerne med melisglasur før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.