Har akkurat fått "The Hummingbird Bakery"-kokeboka, og i den fant jeg ei oppskrift på cupcakes med hermestiske ferskner. Ferskner hadde jeg ikke i huset, så da brukte jeg cocktailblanding i stedet.
Dette trenger du til 12 cupcakes i medium størrelse:
- 120 g hvetemel
- 140 g sukker
- 1 1/2 ts bakepulver
- 1 krm salt
- 40 g margarin (rom temperert)
- 1,2 dl melk
- 1 egg
- 1 krm vaniljeekstrakt
- 400 g avrent hermetisk cocktailblanding
Sett stekeovnen på 170 grader.
Ha mel, sukker, bakepulver, salt og margarin i en bolle. Bland dette med fingrene til en grynete masse:
Ha i halvparten av melken:
Bland med miksmaster til melken har blandet seg med resten:
Ha egget, vaniljeekstrakt og resten av melken i en egen bolle:
Og rør raskt sammen:
Hell eggeblandingen i resten av røra, og bland godt sammen med miksmaster.
Vei opp 400 g av fruktcocktailen: (la den først renne av seg i et dørslag)
Ha frukten i røra:
Og rør raskt sammen:
Fyll medium muffinsformer ca. 3/4 fulle:
Stek midt i ovnen ved 170 grader i ca. 20 - 25 minutter
La cupcakes'ene stå i formen i 5 minutter etter steking før de avkjøles videre på rist.
Vaniljefrosting:
- 250 g melis
- 80 g margarin (romtemperert)
- 2 ss melk
- noen dråper vaniljeekstrakt
Ha melis og margarin i en bolle:
Bland melk og vaniljeekstrakt:
Ha melken i melisen og miks med miksmaster til luftig krem:
Bre kremen på avkjølte cupcakes:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.