Enda en variant av No-Knead brød, hvor tomatene og fetaosten gir masse ekstra smak.
Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn
Dette trenger du til et brød (jeg har brukt en 2 liters brødform):
- 380 g hvetemel
- 80 g sammalt hvete fin
- 40 g hvete helkorn
- 100 g fetaost i små terninger
- 50 g soltørket tomat i strimler/biter
- 1/2 ts tørrgjær
- 4 dl vann
Bland alt godt sammen til en ganske løs deig. Dekk bollen med plast og la den stå på kjøkkenbenken natta over, eller minst 12 timer.
Hell deigen ut på et stykke bakepapir som er godt strødd med hvetemel, og brett og vend inn mer mel i deigen til den blir lettere å håndtere/mindre klissete. Jeg bruker deigskrapen til dette.
Form et brød, legg dette i en godt smurt form (på 2 liter), dekk med klede og etterhev i 2 timer.
Stek ved 220 grader i 30 minutter.
Avkjøl på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.