mandag 5. november 2012

Eple - rundstykker


Saftige og veldig gode grove rundstykker med revet eple. Anbefales :o)


Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn
 

Dette trenger du til 16 rundstykker:
 
  • 450 g hvetemel
  • 250 g sammalt hvete grov
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 revne epler (ca. 3 dl)
  • 5 dl lunkent vann
  • 4 ss rapsolje
  • 80 g havregryn
 
Bland alt utenom havregryn og kjør i kjøkkenmaskin i mist 10 minutter.
 
Tilsett havregryn, og kjør kjøkkenmaskinen kun til gryna er jevnt fordelt i deigen.
 
Dekk bollen med plastfolie og hev i 1 time.
 
Bak ut 16 rundstykker, dekk med et klede og etterhev i 45 minutter.
 
Stekes midt i ovnen ved 220 grader i 12 - 15 minutter.
 
Avkjøl på rist:
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake