Saftige og veldig gode grove rundstykker med revet eple. Anbefales :o)
Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn
Dette trenger du til 16 rundstykker:
- 450 g hvetemel
- 250 g sammalt hvete grov
- 1 ts salt
- 2 ts sukker
- 1 pose tørrgjær
- 2 revne epler (ca. 3 dl)
- 5 dl lunkent vann
- 4 ss rapsolje
- 80 g havregryn
Bland alt utenom havregryn og kjør i kjøkkenmaskin i mist 10 minutter.
Tilsett havregryn, og kjør kjøkkenmaskinen kun til gryna er jevnt fordelt i deigen.
Dekk bollen med plastfolie og hev i 1 time.
Bak ut 16 rundstykker, dekk med et klede og etterhev i 45 minutter.
Stekes midt i ovnen ved 220 grader i 12 - 15 minutter.
Avkjøl på rist:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.