Sukkerbrød uten egg er fullt mulig, selv om denne egentlig minner mer om en formkake. Uansett, det er ikke egg i den, og den kan spises av de som ikke tåler egg.
- 750 g sukker
- 750 g hvetemel
- 6 ss potetmel
- 1,5 ts salt
- 9 ts bakepulver
- 225 g margarin
- 6 dl melk
- 0,5 dl nypresset sitronsaft
Sett stekeovnen på 175 grader
Bland sukker, hvetemel, potetmel, salt og bakepulver.
Smelt margarin, tilsett melk og sitronsaft, og bland dette i den tørre blandingen.
Hell røren i en godt smurt og melstrødd rund form på 30 cm.
Stekes ved 175 grader nederst/midt i ovnen i ca. 50 - 60 minutter, sjekk med bakepinne etter 50 minutter og stek videre i 5 - 10 minutter om gangen hvis det er nødvendig.
La kaken stå en stund til avkjøling i formen før den hvelves og avkjøles videre på rist.
Får du til å legge inn utskriftsvennlig versjon også? :)
SvarSlett