søndag 16. juni 2013

Søtpotet - Cupcakes


Søtpotet i cupcakes gir luftige og saftige cupcakes som garantert vekker oppsikt, ettersom søtpotet ikke er det som brukes mest i bakst.


Dette trenger du til 24 cupcakes i medium størrelse:

  • 6 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1 ts salt
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ts ingefær
  • 1/4 ts muskat
  • 120 g margarin
  • 3 dl brunt sukker
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt / 1 - 2 ts vaniljesukker
  • 2, 5 dl kulturmelk
  • 3,5 dl søtpotet purè*

Sett stekeovnen på 175 grader.

Bland hvetemel, bakepulver, natron, salt, kanel, ingefær og muskat i en bolle.

I en annen bolle: pisk romtemeprert margarin og brunt sukker lyst og luftig, i ca 3 - 4 minutter. Tilsett eggene og vaniljeekstrakt og pisk til alt er godt blandet.

Ha den tørre blandingen og melken i margarin-eggeblandingen og rør raskt sammen til alt er blandet.

Tilsett søtpotet purèen, rør til alt er godt blandet.

Fyll medium muffinsformer 2/3 fulle, stek ved 175 grader, midt i ovnen i ca. 30 - 35 minutter.

Avkjøl på rist.


*Søtpotet purè:
Pakk 3 medium store søtpoteter i aluminiumsfolie og bak midt i ovnen ved 200 grader i 1 time.
Avkjøl, skrell og kjør i foodprocessor eller med stavmikser til jevn purè.


Glasur:
  • 100 g margarin, romtemperert
  • 300 g melis
  • 1 ts vaniljeekstrakt / 1 - 2 ts vaniljesukker
  • 3 ss melk

Bruk miksmaster og pisk margarinet hvitt og luftig før resten tilsettes, pisk videre til luftig krem i 3 - 4 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake