Søtpotet i cupcakes gir luftige og saftige cupcakes som garantert vekker oppsikt, ettersom søtpotet ikke er det som brukes mest i bakst.
Dette trenger du til 24 cupcakes i medium størrelse:
- 6 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts natron
- 1 ts salt
- 1 ts kanel
- 1/2 ts ingefær
- 1/4 ts muskat
- 120 g margarin
- 3 dl brunt sukker
- 2 egg
- 1 ts vaniljeekstrakt / 1 - 2 ts vaniljesukker
- 2, 5 dl kulturmelk
- 3,5 dl søtpotet purè*
Sett stekeovnen på 175 grader.
Bland hvetemel, bakepulver, natron, salt, kanel, ingefær og muskat i en bolle.
I en annen bolle: pisk romtemeprert margarin og brunt sukker lyst og luftig, i ca 3 - 4 minutter. Tilsett eggene og vaniljeekstrakt og pisk til alt er godt blandet.
Ha den tørre blandingen og melken i margarin-eggeblandingen og rør raskt sammen til alt er blandet.
Tilsett søtpotet purèen, rør til alt er godt blandet.
Fyll medium muffinsformer 2/3 fulle, stek ved 175 grader, midt i ovnen i ca. 30 - 35 minutter.
Avkjøl på rist.
*Søtpotet purè:
Pakk 3 medium store søtpoteter i aluminiumsfolie og bak midt i ovnen ved 200 grader i 1 time.
Avkjøl, skrell og kjør i foodprocessor eller med stavmikser til jevn purè.
Glasur:
- 100 g margarin, romtemperert
- 300 g melis
- 1 ts vaniljeekstrakt / 1 - 2 ts vaniljesukker
- 3 ss melk
Bruk miksmaster og pisk margarinet hvitt og luftig før resten tilsettes, pisk videre til luftig krem i 3 - 4 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.