lørdag 2. februar 2013

4 korns fullkornsbrød


Fullkornsbrød med Helios 4 kornsmel, gresskarkjerner, solsikkefrø og sesamfrø, bakt etter hva jeg fant i skapet :)



Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn


Dette trenger du til 3 brød i 2 liters former:

  • 300 g Helios 4 kornsmel
  • 300 Fibra fullkornshvetemel
  • 600 g sammalt hvete fin
  • 600 - 700 g hvetemel
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 dl rapsolje
  • 12 - 13 dl vann

Bland alt til deig, juster med mer vann eller hvetemel om behov. Elt i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter. Dell bollen med plastfolie og hev i ca 1 time.

Bak ut 3 brød, legg i godt smurte 2 liters brødformer, og etterhev i 45 minutter.

Stek nederst i ovnen ved 180 grader i ca. 40 minutter.

Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake