Fullkornsbrød med Helios 4 kornsmel, gresskarkjerner, solsikkefrø og sesamfrø, bakt etter hva jeg fant i skapet :)
Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn
Dette trenger du til 3 brød i 2 liters former:
- 300 g Helios 4 kornsmel
- 300 Fibra fullkornshvetemel
- 600 g sammalt hvete fin
- 600 - 700 g hvetemel
- 1 dl gresskarkjerner
- 1 dl solsikkekjerner
- 1 dl sesamfrø
- 1 ts salt
- 1 ss sukker
- 1 pose tørrgjær
- 1 dl rapsolje
- 12 - 13 dl vann
Bland alt til deig, juster med mer vann eller hvetemel om behov. Elt i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter. Dell bollen med plastfolie og hev i ca 1 time.
Bak ut 3 brød, legg i godt smurte 2 liters brødformer, og etterhev i 45 minutter.
Stek nederst i ovnen ved 180 grader i ca. 40 minutter.
Avkjøl på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.