lørdag 9. februar 2013

No Knead klibrød med gresskarkjerner og solsikkefrø


Har ikke bakt No Knead brød på en stund - skjønner ikke helt hvorfor, for det er jo så enkelt å lykkes med - og denne gangen endte det med grove brød med gresskarkjerner og solsikkefrø.

 
Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn
 


Dette trenger du til 3 brød i 1,5 liters former:

  • 1050 g hvetemel
  • 125 g hvetekli
  • 60 g sammalt hvete grov (evt. kun kli, totalt 185 g)
  • 50 g solsikkefrø
  • 50 g gresskarkjerner
  • 2 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 1,5 ts tørrgjær
  • 1 liter vann

Bland alt til løs deig, dekk bollen med plastfolie, og la den stå på kjøkkenbenken natta over, eller i minst 12 timer.

Hell deigen på et godt melet stykke bakepapir. Brett mel inn i deigen til den ikke er så klissete lenger, og du kan håndtere den. Del deigen i tre og brett og form emnene til brød som legges i godt smurte 1,5 liters brødformer. Legg brødene i formene med skjøten ned.

Dekk brødene med et klede og la dem etterheve i 2 timer.

Stek brødene i forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 30 minutter.



Avkjøl på rist:

 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake