Har ikke bakt No Knead brød på en stund - skjønner ikke helt hvorfor, for det er jo så enkelt å lykkes med - og denne gangen endte det med grove brød med gresskarkjerner og solsikkefrø.
Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn
Dette trenger du til 3 brød i 1,5 liters former:
- 1050 g hvetemel
- 125 g hvetekli
- 60 g sammalt hvete grov (evt. kun kli, totalt 185 g)
- 50 g solsikkefrø
- 50 g gresskarkjerner
- 2 ss sukker
- 2 ts salt
- 1,5 ts tørrgjær
- 1 liter vann
Bland alt til løs deig, dekk bollen med plastfolie, og la den stå på kjøkkenbenken natta over, eller i minst 12 timer.
Hell deigen på et godt melet stykke bakepapir. Brett mel inn i deigen til den ikke er så klissete lenger, og du kan håndtere den. Del deigen i tre og brett og form emnene til brød som legges i godt smurte 1,5 liters brødformer. Legg brødene i formene med skjøten ned.
Dekk brødene med et klede og la dem etterheve i 2 timer.
Stek brødene i forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 30 minutter.
Avkjøl på rist:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.