Med ny kjøkkemnmaskin i hus måtte jeg jo teste den på brøddeig, og da har jeg like godt bakt klibrød.
Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn
Dette trenger du til 2 brød i 1,5 liters former:
700 - 800 g hvetemel
100 g hvetekli
1 ts salt
2 ss brunt sukker
2 ts tørrgjær
1/2 dl rapsolje
6 dl vann
Bland alt til deig, og elt i kjøkkenmaskin i minst 10 minutter.
Dekk bollen med plastfolie og hev i ca. 1 time.
Bakt ut to brød, legg disse i godt smurte 1,5 liters former og etterhev under klede i 45 minutter.
Stek nederst i ovnen ved 200 grader i 35 - 40 minutter.
Avkjøl på rist:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.