lørdag 16. februar 2013

Klibrød


Med ny kjøkkemnmaskin i hus måtte jeg jo teste den på brøddeig, og da har jeg like godt bakt klibrød.


Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn


Dette trenger du til 2 brød i 1,5 liters former:

700 - 800 g hvetemel
100 g hvetekli
1 ts salt
2 ss brunt sukker
2 ts tørrgjær
1/2 dl rapsolje
6 dl vann

Bland alt til deig, og elt i kjøkkenmaskin i minst 10 minutter.

Dekk bollen med plastfolie og hev i ca. 1 time.

Bakt ut to brød, legg disse i godt smurte 1,5 liters former og etterhev under klede i 45 minutter.

Stek nederst i ovnen ved 200 grader i 35 - 40 minutter.

Avkjøl på rist:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake