Har bakt valnøttrundstykker etter no knead metoden, etter inspirasjon fra bloggen Mat på Bordet, og jeg har justert oppskriften litt etter eget spiskammers ;o)
Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn
Dette trenger du til 9 rundstykker:
200 g grovhakkede valnøtter
350 g hvetemel
150 g sammalt hvete fin
1/2 ts tørrgjær
1 1/2 ts salt
2 - 3 ss sukker
5 dl vann
Bland alt til du har en løs deig:
Dekk bollen med plast og klede og la den stå på kjøkkenbenken i 12 - 18 timer, den ser da slik ut:
Hell deigen på et bakepapir som er dekt med mel. Ha mel på hendene og brett mel inn i deigen fra alle kanter til den kan håndteres litt mer. Det trengs ikke så mye mel før deigen er litt mindre klissete å holde på med.
Del deigen i 9 like store stykker, og brett og form disse lett til ovale rundstykker og legg de på bakeplaten:
Dekk med klede og la de heve 1 time:
Sett de i kald ovn, sett ovnen på 220C og stek i 25 - 30 minutter.
Avkjøl på rist:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.