torsdag 21. juni 2012

Valnøttrundstykker - No Knead


Har bakt valnøttrundstykker etter no knead metoden, etter inspirasjon fra bloggen Mat på Bordet, og jeg har justert oppskriften litt etter eget spiskammers ;o)


Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn



Dette trenger du til 9 rundstykker:

200 g grovhakkede valnøtter
350 g hvetemel
150 g sammalt hvete fin
1/2 ts tørrgjær
1 1/2 ts salt
2 - 3 ss sukker
5 dl vann

Bland alt til du har en løs deig:


Dekk bollen med plast og klede og la den stå på kjøkkenbenken i 12 - 18 timer, den ser da slik ut:


Hell deigen på et bakepapir som er dekt med mel. Ha mel på hendene og brett mel inn i deigen fra alle kanter til den kan håndteres litt mer. Det trengs ikke så mye mel før deigen er litt mindre klissete å holde på med.

Del deigen i 9 like store stykker, og brett og form disse lett til ovale rundstykker og legg de på bakeplaten:


Dekk med klede og la de heve 1 time:


Sett de i kald ovn, sett ovnen på 220C og stek i 25 - 30 minutter.


Avkjøl på rist:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake