Med det heller kjølige sommerværet her på Østlandet fikk jeg lyst til å holde meg inne og bake idag, og da ble det grove rundstykker med tranebær og valnøtter.
Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn
Dette trenger du til 24 rundstykker:
600 g hvetemel
150 g sammalt rug grov
100 g sammamlt hvete grov
150 g sammalt hvete fin
100 g grovhakka tørka tranebær
100 g grovhakka valnøtter
1 pose tørrgjær
1 ts salt
1 ss sukker
7 dl lunkent vann
1/2 dl rapsolje
Ha alt det tørre i en bolle:
Tilsett vann og olje og bland deigen sammen. Elt med kjøkkenmaskin i minst 5 minutter (for hånd ca 10 minuuter)
Dekk bollen med plast og klede og la heve i 1 time til dobbel størrelse:
Bak ut 24 rundstykker:
Etterhev i 30 - 40 minutter:
Stekes midt i ovnen ved 220 grader i 10 - 12 minutter:
Avkjøl på rist:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.