søndag 3. juni 2012

Tranebær - rundstykker




Med det heller kjølige sommerværet her på Østlandet fikk jeg lyst til å holde meg inne og bake idag, og da ble det grove rundstykker med tranebær og valnøtter.


Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn




Dette trenger du til 24 rundstykker:

600 g hvetemel
150 g sammalt rug grov
100 g sammamlt hvete grov
150 g sammalt hvete fin
100 g grovhakka tørka tranebær
100 g grovhakka valnøtter
1 pose tørrgjær
1 ts salt
1 ss sukker
7 dl lunkent vann
1/2 dl rapsolje

Ha alt det tørre i en bolle:


Tilsett vann og olje og bland deigen sammen. Elt med kjøkkenmaskin i minst 5 minutter (for hånd ca 10 minuuter)



Dekk bollen med plast og klede og la heve i 1 time til dobbel størrelse:


Bak ut 24 rundstykker:


Etterhev i 30 - 40 minutter:


Stekes midt i ovnen ved 220 grader i 10 - 12 minutter:


Avkjøl på rist:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake