Scones er vel noe av det første vi alle har bakt, enten hjemme eller på skolekjøkkenet på barneskolen, og faktisk er de gode også, så lenge de spises mens de fortsatt er nystekte.
Dette trenger du til 8 scones:
- 1 3/4 dl sammalt hvete fin
- 2 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1/4 salt
- 50 g margarin (kaldt, rett fra kjøleskapet)
- 1 egg
- 1 1/2 dl melk
Bland sammalt hvete fin, hvetemel, bakepulver og salt.
Smuldre inn smøret med hendene til du har en jevn smuldrete masse.
Tilsett egg og melk, rør deigen raskt sammen. Røres det for mye blir deigen seig, og sconesene blir tørre. Blir deigen klissete tilsett litt mer hvetemel.
Ha deigen over på melet bakebord og kjevle eller klapp deigen ut til en leiv ca. 2 cm tykk.
Stikk ut scones med et glass og legg de på et stekebrett dekket med bakepapir.
Stekes midt i ovnen ved 220 grader i ca. 12 - 14 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.