Jeg har nylig kjøpt boka Kakedager fra The Hummingbird Bakery, og jeg måtte selvfølgelig prøve å bake Whoopie Pie med sjokolade.
Dette trenger du til 9 Whoopie Pie:
- 1 egg
- 150 g sukker
- 1 1/4 dl kulturmelk
- 1/4 dl melk
- 1/2 ts vaniljeekstrakt eller 1 ts vaniljesukker
- 75 g margarin
- 200 g hvetemel
- 80 g kakao
- 3/4 ts natron
- 1 kryddermål bakepulver
Sett stekeovnen på 170 grader.
Pisk luftig eggedosis av egg og sukker.
Smelt margarin, bland det med kulturmelk, melk og vanilje. Ha blandingen i eggedosisen og bland godt.
Bland alt det tørre (hvetemel, kakao, natron og bakepulver) og bland dette i den våte blandingen i to omganger. Med miksmaster på middels hastighet kjør alt sammen til det er godt blandet.
Fordel kakedeigen på to stekebrett dekket med bakepapir, 9 stk. på hver, ca. en spiseskje deig pr. kake.
Stekes midt i ovnen ved 170 grader i 10 - 12 minutter, de føles da myke og fjærende.
Avkjøl på rist.
Fyll:
- 85 g margarin
- 140 g melis
- 110 g Marshmallow Fluff (fås i enkelte dagligvareforretninger, som f.eks. Meny)
Bland romtemperert margarin og melis med miksmaster til lys og luftig krem. Tilsett Marshmallow Fluff og pisk videre til luftig krem.
Ha kremen i sprøytepose, og sprøyt krem på den flate undersiden av halvparten av kakene (9 stk.), sett disse sammen med de resterende kakene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.