Enda en brødoppskrift fra meg, og det er vel fordi det spises mer brød enn kaker her i huset ;o)
Dette er også en oppskrift på brød som påbegynnes den ene dagen og fortsettes den neste, en metode som gir veldig saftige og holdbare brød.
Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn
Oppskriften gir 2 brød i 1,5 liters former.
Dag 1:
- 275 g sammalt rug grov
- 5 dl vann
Kok opp vannet og bland dette godt sammen med melet. Dekk bollen med plast, og la den stå på kjøkkenbenken i minst 12 timer / natta over.
Neste dag ser rugblandingen slik ut:
Dag 2:
- 500 g hvetemel
- 2 dl hvete helkorn
- 2 dl hvetekli
- 1 pose tørrgjær
- 2 ts salt
- 1 ss sukker
- 3 dl vann (romtemperert)
- Rugblandingen fra dag 1
Bland hvetemel, hvete helkorn, hvetekli, tørrgjær, salt og sukker godt sammen:
Tilsett vannet:
Og rugblandingen:
Bland deigen godt sammen, tilsett mer hvetemel (om nødvendig), og elt med kjøkkenmaskin i minst 10 minutter til du har en smidig deig:
Dekk bollen med plast og hev i 1 time:
Bak ut 2 brød på ca 850 g og legg i smurte former på 1,5 liter. (jeg fikk litt deig til overs som jeg bakte ut 3 - 4 rundstykker av, disse stekte jeg ved 200 grader i ca 15 minutter):
Hev i ca 45 minutter til dobbel størrelse:
Stek nederst i ovnen ved 200 grader i 40 - 50 minuuter.
Avkjøl på rist:
Lykke til :o)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.