torsdag 11. oktober 2012

Rugbrød med hvete helkorn


Enda en brødoppskrift fra meg, og det er vel fordi det spises mer brød enn kaker her i huset ;o)
Dette er også en oppskrift på brød som påbegynnes den ene dagen og fortsettes den neste, en metode som gir veldig saftige og holdbare brød.

 
Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn



Oppskriften gir 2 brød i 1,5 liters former.

Dag 1:

  • 275 g sammalt rug grov
  • 5 dl vann

Kok opp vannet og bland dette godt sammen med melet. Dekk bollen med plast, og la den stå på kjøkkenbenken i minst 12 timer / natta over.

Neste dag ser rugblandingen slik ut:


Dag 2:

  • 500 g hvetemel
  • 2 dl hvete helkorn
  • 2 dl hvetekli
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 3 dl vann (romtemperert)
  • Rugblandingen fra dag 1

Bland hvetemel, hvete helkorn, hvetekli, tørrgjær, salt og sukker godt sammen:


Tilsett vannet:


Og rugblandingen:


Bland deigen godt sammen, tilsett mer hvetemel (om nødvendig), og elt med kjøkkenmaskin i minst 10 minutter til du har en smidig deig:


Dekk bollen med plast og hev i 1 time:


Bak ut 2 brød på ca 850 g og legg i smurte former på 1,5 liter. (jeg fikk litt deig til overs som jeg bakte ut 3 - 4 rundstykker av, disse stekte jeg ved 200 grader i ca 15 minutter):


Hev i ca 45 minutter til dobbel størrelse:


Stek nederst i ovnen ved 200 grader i 40 - 50 minuuter.

Avkjøl på rist:


Lykke til :o)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake