torsdag 18. oktober 2012

Cappucinokake


Kake med espressopulver i, fylt og dekt med krem laget av hvit sjokolade.


Dette trenger du til en kake på 20 cm i diameter

  • 170 g margarin, romtemperert
  • 170 g brunt sukker (demerera-sukker)
  • 3 egg
  • 170 g hvetemel
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts kakao
  • 3 ss espressopulver (el. vanlig pulverkaffe)
  • 2 ss varmt vann

Sett stekeovnen på 180 grader.

Rør margarin og sukker lyst og luftig.
Tilsett ett og ett egg.
Bland hvetemel, bakepulver og kakao godt sammen.
Løs opp espressopulveret i det varme vannet, og ha kaffen og melblandingen i bollen sammen med resten og rør raskt sammen til alt er godt blandet.

Hell røren i en rund springform på 20 cm, og stek nederst i ovnen i ca. 35 minutter.

Avkjøl, før du fyller og dekker med hvit sjokoladekrem:

  • 100 g hvit sjokolade
  • 50 g margarin
  • 175 g melis
  • 2 ss melk

Smelt den hvite sjokoladen forsiktig over en bolle med litt kokende vann i (ikke over vannbad på komfyren, da hvit sjokolade svir seg veldig fort)
Tilsett margarinet, rør til den smelter og tilsett melis og melk. Rør sammen til jevn krem.

Del kaken i to, og legg et lag krem inni før du har resten oppå.

Lykke til

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake