Kake med espressopulver i, fylt og dekt med krem laget av hvit sjokolade.
Dette trenger du til en kake på 20 cm i diameter
- 170 g margarin, romtemperert
- 170 g brunt sukker (demerera-sukker)
- 3 egg
- 170 g hvetemel
- 1 1/2 ts bakepulver
- 1 ts kakao
- 3 ss espressopulver (el. vanlig pulverkaffe)
- 2 ss varmt vann
Sett stekeovnen på 180 grader.
Rør margarin og sukker lyst og luftig.
Tilsett ett og ett egg.
Bland hvetemel, bakepulver og kakao godt sammen.
Løs opp espressopulveret i det varme vannet, og ha kaffen og melblandingen i bollen sammen med resten og rør raskt sammen til alt er godt blandet.
Hell røren i en rund springform på 20 cm, og stek nederst i ovnen i ca. 35 minutter.
Avkjøl, før du fyller og dekker med hvit sjokoladekrem:
- 100 g hvit sjokolade
- 50 g margarin
- 175 g melis
- 2 ss melk
Smelt den hvite sjokoladen forsiktig over en bolle med litt kokende vann i (ikke over vannbad på komfyren, da hvit sjokolade svir seg veldig fort)
Tilsett margarinet, rør til den smelter og tilsett melis og melk. Rør sammen til jevn krem.
Del kaken i to, og legg et lag krem inni før du har resten oppå.
Lykke til
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.