lørdag 22. september 2012

Rundstykker med tørket aprikos


Rundstykker med hvete helkorn, havregryn, solsikkefrø og tørkede aprikoser.



Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn



Dette trenger du til 24 rundstykker:

  • 600 g hvetemel
  • 100 g sammalt hvete fin
  • 70 g sammalt hvete grov
  • 30 g hvete helkorn
  • 100 g solsikkefrø
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 200 g hakkede tørkede aprikoser
  • 7 dl vann
  • 200 g havregryn

Bland alt utenom havregryn i en bakebolle og bland godt sammen. Kjør i kjøkkenmaskin i minst 10 minutter.

Tilsett havregryn og kjør videre på lav hastighet til gryna er jevnt blandet med resten av deigen. Deigen blir ganske løs, men etter heving har havregryna trukket til seg en del væske og deigen blir fastere.

Dekk bollen med plast og hev i 1 time.

Bak ut 24 runstykker, etterhev i 45 minutter.

Stek midt i ovnen ved 220 grader i 12 - 15 minutter.

Avkjøl på rist.

Lykke til :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake