Ser det går litt tid mellom hvert innlegg her, og det er fordi jeg ikke baker så mye kaker for tida, det går mest i brød og idag har jeg bakt Inger's Rugbrød.
Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn
Dette trenger du til 2 brød i 1,5 liters former:
- 650 g sammalt hvete fin
- 100 g sammalt rug fin
- 100 g hvete hlekorn
- 4,5 dl kruskakli
- 0,5 dl linfrø
- 0,5 dl solsikkefrø
- 1 ts salt
- 3/4 pose tørrgjær (litt over 3 ts)
- 9 - 10 dl vann
Bland alt det tørre, tilsett vann, bland godt sammen og arbeid deigen - som blir veldig løs - godt i kjøkkenmaskin i 5 - 10 minutter.
Hev i 1 time.
Slå deigen ned og hev videre i 30 minutter.
Slå deigen ned og fordel i godt smurte former. Brødene trenger ikke heve før steking, men hvis du hever, bare la dem heve til de går kant i kant med formene.
Stekes ved 220 grader, nederst i ovnen i 1 time.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.