lørdag 15. september 2012

Inger's Rugbrød


Ser det går litt tid mellom hvert innlegg her, og det er fordi jeg ikke baker så mye kaker for tida, det går mest i brød og idag har jeg bakt Inger's Rugbrød.


 
Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn
 


Dette trenger du til 2 brød i 1,5 liters former:

  • 650 g sammalt hvete fin
  • 100 g sammalt rug fin
  • 100 g hvete hlekorn
  • 4,5 dl kruskakli
  • 0,5 dl linfrø
  • 0,5 dl solsikkefrø
  • 1 ts salt
  • 3/4 pose tørrgjær (litt over 3 ts)
  • 9 - 10 dl vann

Bland alt det tørre, tilsett vann, bland godt sammen og arbeid deigen - som blir veldig løs - godt i kjøkkenmaskin i 5 - 10 minutter.

Hev i 1 time.

Slå deigen ned og hev videre i 30 minutter.

Slå deigen ned og fordel i godt smurte former. Brødene trenger ikke heve før steking, men hvis du hever, bare la dem heve til de går kant i kant med formene.

Stekes ved 220 grader, nederst i ovnen i 1 time.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake