I sommer har det ikke blitt så mye baking, og heller ikke blogging. Men brød har jeg bakt, denne gangen havrebrød etter oppskriften fra Åpent Bakeri.
Etter beregning i brødskala-kalkulatoren på Opplysningskontoret for brød og korn
Oppskriften (som jeg har justert litt) har jeg funnet i denne boka, og det er flere oppskrifter i denne som jeg tenker å prøve:
Dette trenger du til 3 brød i 1,5 liters former:
- 700 g hvetemel
- 100 g sammalt hvete fin
- 100 g sammalt rug fin
- 400 g store havregryn
- 9 dl vann - som holder ca 20 grader/romtemperatur.
- 2 ts salt
- 40 g gjær (jeg brukte 50 g/1 pose tørrgjær)
- 2 ss maltekstrakt
Bland hvetemel, sammalt hvete og sammlt rug med gjær, salt, maltekstrakt og 8 dl av vannet. Kjør deigen i kjøkkenmaskin til deigen slipper bollen, og tilsett den siste dl av vannet. Elt videre med kjøkkenmaskin i tilsammen 10 minutter. Deigen blir løs, men det skal den være.
Tilsett havregryn og elt videre til havregrynene er jevnt fordelt.
Dekk bollen med plastfolie og la den heve i 60 minutter.
Form tre brød, legg disse i smurte former og etterhev under klede i ca. 40 - 50 minutter, til de er blitt dobbelt så store.
Stekes nederst i ovnen ved 200 - 220 grader i 35 - 40 minutter.
Avkjøl på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.