Har prøvd meg på rugbrød med enkel surdeig, for etter jeg bakte Valnøttbrød med enkel surdeig, så fikk jeg lyst til å prøve det samme med siktet rugmel.
Dag 1:
- 6 dl lunkent vann
- 500 g siktet rugmel
Bland vann og rugmel, dette blir en ganske tykk røre. Dekk med plast og la blandingen stå i romtemperatur natta over.
Dag 2:
Blandingen hadde ikke begynt å boble like mye som blandingen med hvetemel i Valnøttbrødene, så derfor er jeg litt usikker på om det å la blandingen stå natta over egentlig hadde så mye å si for resultatet.
Blandingen ble i hvertfall veldig seig, og litt mørkere, og jeg helte den over i bollen til kjøkkenmaskina og tilsatte:
- 100 g sammalt rug grov
- 100 g sammalt rug fin
- 250 - 350 g hvetemel
- 1 pose tørrgjær
- 1/2 dl rapsolje
Blandes sammen til "akkurat passe deig"... jeg måtte justere med enda litt mer hvetemel før deigen ble slik jeg ville ha den. Lot da maskinen elte deigen i ca 10 minutter.
Dekk bollen med plast og hev i 1 time.
Bak ut 2 brød, legg disse i 1 1/2 liters former og etterhev under klede i 45 minutter.
Sett stekeovnen på 200 grader, og senk temperaturen til 180 grader i det du setter inn brødene.
Stek i ca 35 - 40 minutter.
Avkjøl på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.