lørdag 3. september 2011
Valnøttbrød
Dette brødet er bakt med enkel surdeig som bare står natta over, og dette gjør brødet veldig saftig. Valnøttene gir ekstra smak, og "det lille ekstra" :o)
Dag 1, begynner du med:
5 dl lunkent vann
500 g hvetemel
Hell det lunkne vannet i melet:
Bland melet og vannet godt sammen, til det blir en tykk røre:
Dekk bollen med plast, og la den stå på kjøkkenbenken natta over:
DAG 2, melblandingen har blitt litt mørkere, og det synes godt at det har begynt å gjære og boble:
Dag 2 skal dette tilsettes deigen:
200 g valnøtter
200 - 250 g hvetemel
1 pose tørrgjær
Ha "over-natten"-blandingen i en kjøkkenmaskin, eller i en stor bakebolle:
En boks valnøtter fra Eldorado = 200 g:
Ha halvparten av valnøttene / ca 100 g i en foodprosessor:
Mal dette til en jevn masse:
Den andre halparten av valnøttene hakker jeg grovt:
Ha nøttene i bollen sammen med mel og vann - blandingen:
Vei opp 200 - 250 g hvetemel:
Tilsett gjær:
Bland mel og gjær godt sammen:
Hell melet i bakebollen med alt det andre:
Elt deigen i ca 10 minutter, til den slipper bollen. Deigen blir ganske løs, men det gjør ingenting:
Dryss over litt mel...:
Dekk bollen med plast, og sett til heving i 1 time:
Etter 1 times heving ser deigen sånn ut; godt og vel dobbelt så stor:
Bak ut to runde brød:
Dekk med et håndkle, og la heve i ca 45 minutter, til de er dobbelt så store:
Stek ved 190 grader, nederst i ovnen i ca 30 - 35 minutter, til de er gylne:
Avkjøl på rist:
Inni er brødene ganske mørke, det er fordi de er laget av enkel surdeig, og fordi det er malte valnøtter i dem:
Lykke til :o)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake
Så gott, gillar verkligen bröd med valnötter i
SvarSlettDet brødet så veldig godt ut.
SvarSlettOppskrift?
Valnøtter er min favoritt. I kaker og i brød.
SvarSlettSer ut som et riktig godt brød.