Epler og kanel, finnes en bedre kombinasjon? Og når jeg finner igjen noen grønne epler som ingen vil spise, ja, da blir det smuldrepai til dessert.
Oppskriften fant jeg på bloggen
Baker for moro, og til en pai til ca. 8 personer trenger du:
- 200 g hvetemel
- 100 g sukker
- 100 g margarin
- 4 epler
- 2 - 3 ss sukker
- 1 - 2 ss kanel
Ha mel, sukker og margarin i en bolle:
Bland dette med fingrene til en grynaktig masse:
Smør en ildfast form, eller bruk porsjonsformer:
Skrell og skjær eplene i biter:
Dryss på sukker og kanel, og bland så alle bitene blir dekt:
Fordel smuldredeigen over eplene:
Stekes midt i ovnen ved 190 grader i 25 minutter
Avkjøl litt før servering - smaker aller best lunken servert med vaniljeis
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.