lørdag 24. mars 2012

Eple - Smuldrepai


Epler og kanel, finnes en bedre kombinasjon? Og når jeg finner igjen noen grønne epler som ingen vil spise, ja, da blir det smuldrepai til dessert.


Oppskriften fant jeg på bloggen Baker for moro, og til en pai til ca. 8 personer trenger du:

  • 200 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 100 g margarin
  • 4 epler
  • 2 - 3 ss sukker
  • 1 - 2 ss kanel

Ha mel, sukker og margarin i en bolle:


Bland dette med fingrene til en grynaktig masse:


Smør en ildfast form, eller bruk porsjonsformer:


Skrell og skjær eplene i biter:


Dryss på sukker og kanel, og bland så alle bitene blir dekt:


Fordel smuldredeigen over eplene:


Stekes midt i ovnen ved 190 grader i 25 minutter

Avkjøl litt før servering - smaker aller best lunken servert med vaniljeis

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake