Dette trenger du til 12 store boller:
- 1 pose tørrgjær
- 60 g margarin
- 3 1/4 dl skummet melk
- 1 egg
- 100 g sammalt hvete fin
- 400 g hvetemel
- 50 g fruktose
Ha tørrgjær i en bolle.
Smelt margarin, hell melka i og varm forsiktig til blandingen er ca 37 - 40 grader. Tilsett egget og pisk dette godt inn. Sjekk at blandingen fortsatt er 37 - 40 grader. Hell blandingen i bollen med tørrgjær og la stå i 5 minutter.
Bland sammalt hvete, hvetemel og fruktose, og ha dette i den flytende blandingen.
Elt godt, bruker du kjøkkenmaskin, kjør deigen i minst 5 minutter.
La deigen heve til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Bak ut bollene, og hev 30 minutter.
Stekes ved 220 grader, nederst/midt i ovnen i ca 8 - 10 minutter.
kan man bruke sukrin istedenfor fruktose?
SvarSlettkan man bruke sukrin istedenfor fruktose?
SvarSlett