torsdag 26. januar 2012

Fullkornsbrød med rugmel


Ingenting smaker bedre enn hjemmebakt brød, og disse er bakt med Fibra fullkornsmel, sammalt hvete og rugmel.



Dette trenger du til 3 store brød:

  • 1/2 kg sammalt hvete fin
  • 1/2 kg siktet rugmel
  • 1 kg Fibra hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 1/2 ts salt
  • 2 poser tørrgjær
  • ca. 12 dl vann
  • 1 1/2 dl rapsolje

Ha sammalt hvete, siktet rugmel, Fibra-mel, sukker, salt og tørrgjær i en bolle. Bland dette godt sammen. Tilsett lunkent vann (ca. 37 - 40 grader) og olje, og kjør i kjøkkenmaskin i minst 5 minutter.

La deigen heve til dobbel størrelse i 40 - 50 minutter.

Bak ut brødene, og legg dem i former (2 liters former) og etterhev i 30 - 40 minutter.

Sett stekeovnen på 200 grader, og når du setter inn brødene senk temperaturen til 180 grader. Stek brødene i ca 50 - 55 minutter.

Avkjøl på rist.

1 kommentar:

  1. Disse så veldig gode ut.Hjemmebakt er absolutt best :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake