Ingenting smaker bedre enn hjemmebakt brød, og disse er bakt med Fibra fullkornsmel, sammalt hvete og rugmel.
Dette trenger du til 3 store brød:
- 1/2 kg sammalt hvete fin
- 1/2 kg siktet rugmel
- 1 kg Fibra hvetemel
- 1 ss sukker
- 1/2 ts salt
- 2 poser tørrgjær
- ca. 12 dl vann
- 1 1/2 dl rapsolje
Ha sammalt hvete, siktet rugmel, Fibra-mel, sukker, salt og tørrgjær i en bolle. Bland dette godt sammen. Tilsett lunkent vann (ca. 37 - 40 grader) og olje, og kjør i kjøkkenmaskin i minst 5 minutter.
La deigen heve til dobbel størrelse i 40 - 50 minutter.
Bak ut brødene, og legg dem i former (2 liters former) og etterhev i 30 - 40 minutter.
Sett stekeovnen på 200 grader, og når du setter inn brødene senk temperaturen til 180 grader. Stek brødene i ca 50 - 55 minutter.
Avkjøl på rist.
Disse så veldig gode ut.Hjemmebakt er absolutt best :)
SvarSlett