Hjemmelagde skolebrød er helt klart bedre enn de du kjøper, det synes i hvertfall jeg... :o)
Dette trenger du til 9 store skolebrød:
- 100 g margarin
- 3 1/2 dl melk
- 50 g gjær / 1 pose tørrgjær
- 1 dl sukker
- 500 - 600 g hvetemel
- 1 pk ferdig vaniljekrem
- melis
- kokosmasse
Smelt margarin, ha i melken og varm blandingen til 37 - 40 grader. Rør gjæren ut i denne blandingen.
Ha i sukker og mesteparten av hvetemelet.
Elt deigen smidig og reguler med resten av melet hvis nødvendig, husk at deigen skal være litt løs.
Sett deigen til heving i 40 - 50 minutter: (jeg lar eltekroken stå i deigen, slik at jeg kan elte den raskt opp igjen etter heving)
Deigen er ferdighevet:
Del deigen opp i 9 like store deler:
Trill disse til runde boller:
Som deretter trykkes flate:
Legg disse over på stekebrett, og la de heve under et håndkle i 30 - 40 minutter:
Når de er feridg hevet, trykk ned en sirkel i midten på hver bolle:
Finn fram vaniljekrem:
Ha gjerne vaniljekremen i en sprøytepose:
Fyll fordypningene med kremen:
Stek ved 225 grader, midt i ovnen i 10 - 12 minutter, følg med underveis, for de får raskt farge:
Bland melis med vann til passe tykk glasur, smør dette rundt vaniljekremen, og strø over kokosmasse:
He he Jeg er kokken
SvarSlettHerregud, nå fikk jeg vann i munnen! Hjemmelagde skolebrød er definitivt MYE bedre enn de man kjøper i butikken!
SvarSlettFANTASTISK GODE! takk for oppskriften:-)
SvarSlettWill try this for Sure, this reminds Me of Beautiful Norway :)
SvarSlettthanx for sharing the recipe.