Knasende sprø mandelmakroner med sjokoladefyll laget av 70 % sjokolade
Dette trenger du til ca 40 - 50 makroner:
- 160 g mandler
- 280 g melis
- 2 ts vaniljesukker
- 3 eggehviter
- 1 klype salt
- 50 g sukker
- Rød matfarge
Sett stekeovnen på 150 grader
Vei opp mandler:
Mal mandlene til en fin masse:
Vei opp melis:
Bland vaniljesukkeret med melisen:
Ha de malte mandlene i bollen sammen med melisen og vaniljesukkeret:
Bland godt:
Skill eggene:
Tilsett saltet i eggehvitene:
Pisk eggehvitene med miksmaster:
Tilsett sukkeret:
Og pisk videre:
Tilsett matfarge:
Jeg har brukt denne fra Wilton:
Pisk videre....:
...til stiv marengs:
Tilsett melis/mandelblandingen i to omganger:
Bland forsiktig sammen med en slikkepott:
Bland til en jevn blanding:
For å få den helt riktige størrelsen på makronene har vi brukt denne silikonmatten...:
... og denne "røre-ut-trykkeren" som hører til: (Dette settet finner du hos
Cool Stuff)
Klem ut røre på brettet, og la deretter makroneen stå i romtemperatur i 20 - 30 minutter
før de stekes:
Stek deretter ved 150 grader, midt i ovnen i ca 30 - 35 minutter.
Flytt over på rist for avkjøling:
Til sjokoladefyllet trenger du:
100 g 70 % sjokolade
0,8 dl fløte
Brekk sjokoladen i biter:
Varm fløten til den nesten koker (den skal ikke koke) og hell den over sjokoladen:
Rør til sjokoladen har løst seg opp:
La sjokoladen stå til avkjøling en stund; til den er blitt i kremaktig. Fyll den da i en sprøytepose og sprøyt sjokoladen på undersiden av makronene:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.