søndag 2. oktober 2011

Knekkebrød


Hjemmebakte knekkebrød har jeg sett på mange blogger rundt omkring, og nå har jeg prøvd også.





Dette trenger du til 30 knekkebrød i "vanlig" størrelse:

  • 3,5 dl sammalt rug grov
  • 3,5 dl havregryn
  • 1,5 dl sesamfrø
  • 2 dl solsikkefrø
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl hvetekli
  • 1 ts salt
  • 7 dl lunkent vann

Sett stekeovnen på 180 grader og varmluft.

Ha alle ingrediensene i en bolle:


Bland godt sammen. Røren/deigen blir grøtaktig i konsistens:


Fordel deigen utover to bakepapirkledde stekebrett:


Sett begge brettene i ovnen ved 180 grader med varmluft:


Stek i 45 minutter:


Ta brettene ut, og bruk en pizzaskjærer og kutt opp ca 5 x 3 knekkebrød pr brett:


Sett brettene tilbake i ovnen igjen, skru ned varmen til 100 grader med varmluft, og la stekeovnsdøra stå på gløtt:


La knekkebrødene steke videre i 30 minutter:


Ta knekkebrøden ut av ovnen:


Brekk knekkebrødene fra hverandre, og avkjøl på rist:


Oppbevar knekkebrødene i papirposer:


Lykke til :o)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake