søndag 31. juli 2011

Klimuffins med gulrot og rosiner

Dette er muffins med to typer kli, sammalt hvetemel, gulrot, rosiner og sesamfrø, og kan fint spises som frokost eller lunsj.




Her er noen av ingrediensene:


Og her er hele oppskriften som gir 20 medium muffins:

  • 2,4 dl hvetemel
  • 2,4 dl sammalt hvetemel
  • 0,8 dl hvetekli
  • 0,8 dl havrekli
  • 0,8 dl brunt sukker
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 75 g margarin
  • 1 egg
  • 2,4 dl melk
  • 2 ss mørk sirup
  • 1,2 dl rosiner (2 små pakker som på bildet)
  • 1,2 dl sesamfrø
  • 2,5 dl revet gulrot (ca. 2 store gulrøtter)

Sett stekeovnen på 200 grader.

Ha hvetemel, sammalt hvetemel, hvetekli, havrekli, brunt sukker, bakepulver og kanel i en bolle:


Bland alt det tørre godt sammen:


Smelt margarinet, og tilsett egget, melken og sirupen:


Bland dette godt sammen:


Riv gulrøttene:


Ha gulrøtteen, rosinene og sesamfrøene over i smør-, melkeblandingen: (ops, litt liten bolle... )


Rør dette sammen: (i en passe stor bolle...)


Hell den våte blandingen over i bollen med melblandingen:


Bland alt raskt sammen, bare til alt er blandet: (rører du for mye blir muffinsene seige...)


Fyll medium muffinsformer ca 3/4 fulle:


Stek ved 200 grader, midt i ovnen i ca 20 minutter.

La muffinsene stå i brettet i 5 minutter etter steking:


Før de flyttes over på rist for videre avkjøling:


Inni ser du både rosiner, gulrøtter, sesamfrø.... og smaken ble perfekt ;o)


Lykke til :o) Håper du fikk lyst til å prøve å bake disse

2 kommentarer:

  1. Kjempegode :) hadde ikke sesamfrø så jeg brukte hakkede mandler isteden- det funket også.

    SvarSlett
  2. Deilig og sunt! Takk

    SvarSlett

Tusen takk for at du tittet innom, og legg gjerne igjen noen ord, det setter jeg pris på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Takk for at du tittet innom, og velkommen tilbake